Login Cyclos
LETS Apeldoorn, vele handen

 

Hoe het werkt

Het begin

Na toezending van het aanmeldingsformulier benaderen wij je voor een afspraak. Naast het invullen van de deelnemersovereenkomst willen wij ook een kopie van je identiteitsbewijs maken. Zodra het aanmeldingsformulier is verwerkt, ontvang je een login-naam en een wachtwoord. Daarmee kun je inloggen op het Cyclos-deel van onze website. Nadat je bij Cyclos bent ingelogd, vul je je persoonsgegevens aan en zet er een foto van jezelf in. Daarna plaats je advertenties van je vraag en aanbod (om te beginnen liefst 3 van elke soort). Bij elke vraag- en aanbodadvertentie kun je een foto plaatsen, hetgeen de aantrekkelijkheid verhoogt. De van een foto voorziene advertenties draaien mee in de willekeurige carrousel in de linkerkolom op de site. Zo kunnen niet-deelnemers alvast een indruk krijgen van wat er zoal wordt gevraagd en aangeboden.

Advertenties bijkijken

Daarna kun je ook de advertenties van andere LETS-deelnemers bekijken. Je kunt zoeken op trefwoord of op categorie. Je kunt jezelf ook abonneren op een bepaald soort advertentie, zodat je altijd als eerste wordt geïnformeerd wanneer een deelnemer een nieuwe dienst of een nieuw product in een vraag- of aanbodadvertentie heeft geplaatst.

Handelen

Tref je een advertentie aan die je aanspreekt, dan bel je met de bewuste adverteerder of je schrijft deze deelnemer een e-mail. 
Tijdens het gesprek wordt wel duidelijk of jullie een overeenkomst kunnen sluiten. Is dat het geval dan spreek je af op welk tijdstip de deal plaatsvindt. Is de transactie naar behoren afgewikkeld dan ga je over tot betaling van het aantal overeengekomen API. De betalingen worden automatisch verwerkt. Via de website kun je al je gegevens inzien. Zo zie je een overzicht van de transacties die je hebt verricht en staat ook je actuele API-saldo vermeld.

kLETScafé

LETS Apeldoorn organiseert regelmatig een bijeenkomst voor deelnemers en belangstellenden. Deze zogenoemde LETScafé's staan in de AGENDA aangekondigd. Kom gerust, proef de sfeer en ontmoet andere deelnemers! Neem ook nieuwsgierige kennissen mee. Tijdens een LETScafé kun je ervaren deelnemers om raad vragen. De kerngroep organiseert meestal een lezing.

Hulp nodig?

Alle begin is moeilijk. Maar ook al ben je al jarenlang deelnemer, ook dan kun je soms hulp gebruiken.
[1] Wanneer je hulp nodig hebt bij Cyclos, dan bel je (Jan 055-5061293) of mail je de helpdesk
[2] Wanneer je anderszins hulp of instructie nodig hebt, dan bel je Ronald (055-5218755 of liever 06-51609219). Voor persoonlijke instructie bij de secretaris thuis kun je de hele week terecht: overdag of 's-avonds. Maak gewoon een afspraak op een door jou gewenst moment.
Wij willen dat iedere deelnemer zich op zijn gemak voelt, dus aarzel niet en vraag ondersteuning!

rb